Torrents of nieuwsgroepen downloaden

Ondanks het downloadverbod, dat sinds 2014 van kracht is, downloaden veel mensen nog steeds copyright beschermd materiaal. Veel mensen zoeken naar torrents via de Piratebay, andere mensen halen bestanden liever uit nieuwsgroepen.

Manieren om te downloaden

Een kleine 20 jaar geleden begonnen mensen MP3 bestanden uit te wisselen. Complete films en series werden gedeeld, al was dat in 1998 nog vrij zeldzaam. De meeste mensen deelden bestanden via DC++, Kazaa en Napster. Steeds meer mensen kregen toegang tot het internet en internetverbindingen werden sneller. Al gauw begonnen mensen massaal complete films van het internet te halen. Kazaa en Napster stopten, veel mensen stapten over op torrents en uit usenet nieuwsgroepen. Eigenlijk is daar weinig aan veranderd, de meeste mensen die vandaag de dag multimediabestanden ophalen, doen dat nog steeds op deze manier. Het enige wat wel veranderd is, zijn de gemeenschappen. Er zijn in de afgelopen 15 jaar erg veel torrentsitesĀ gesloten en ontstaan. Ook zijn er vele manieren om te downloaden uit nieuwsgroepen begonnen gesloten.
downloaden pure usenet

Downloaden uit usenet nieuwsgroepen

Downloaden uit usenet nieuwsgroepen heeft als voordeel dat het niet nodig is om terug te delen. Met een nieuwsserver zoals Eweka kan je van alles vinden. Als een nieuwsserver SSL ondersteunt, wat bij de meeste het geval is, dan kan alleen de nieuwsserver provider waarnemen wat men download. Een internetprovider kan niet zien wat een klant download uit usenet nieuwsgroepen, als een nieuwsserver over SSL beschikt.

Eigenlijk kent downloaden uit nieuwsgroepen maar een nadeel, men heeft een nieuwsserver nodig. En, helaas zijn er geen functionele nieuwsservers waar men gratis binaries mee kan binnenhalen. Het is dus noodzakelijk om te betalen voor een nieuwsserver. In de meeste gevallen kost een nieuwsserver 3 a 4 euro per maand. Het is mogelijk om met programma’s zoals Spotnet uit nieuwsgroepen bestanden op te halen maar er zijn ook handige usenet websites, waar downloaders makkelijk kunnen zoeken naar bestanden. De grootste Nederlandse usenet website is place2home. Voorheen waren FTD en FTD online erg geliefd onder usenet downloaders.

Torrents downloaden

Veel mensen downloaden uitsluiten via torrents omdat ze dan niet hoeven te betalen voor een nieuwsserver. Wat veel mensen niet weten is dat ze hun IP adres delen met de hele wereld. Het is te zien welk IP adres, wanneer en hoe download. Wie middels torrents download en dat anoniem wilt doen, moet een VPN gebruiken. Met een VPN kan men een ander IP adres gebruiken en anoniem gebruik maken van het internet. Helaas kost een VPN een euro of 5 per maand. Maar er zijn vele VPN providers die men eerst gratis kan testen. IPvanish is een VPN aanbieder, die geen gratis VPN aanbiedt maar wel een garantie geeft aan nieuwe klanten. Wie binnen 7 dagen na het afsluiten van een (maand)abonnement opzegt, krijg zijn of haar geld terug.